Handtherapie

De hand: het mooiste gereedschap

De hand is misschien wel het mooiste gereedschap dat we bezitten en daarnaast één van de belangrijkste zintuigen. Elke dag hebben we onze handen nodig om te werken, onszelf en elkaar te verzorgen, te sporten en lief te hebben. We gebruiken onze handen om te communiceren en door te voelen geven onze vingertoppen belangrijke informatie door over de wereld om ons heen. Onze handen zijn een uniek onderdeel van onszelf.
De hand functioneert door een samenspel van weefsels en structuren en is in staat een zeer grote diversiteit aan opdrachten van ons brein uit te voeren: met veel kracht werktuigen en machines bedienen, maar ook met grote snelheid en precisie een instrument bespelen. Doven ‘praten’ met hun handen en blinden ‘lezen’ ermee.

  • Behandeling van arm, pols, hand en vinger
  • De anatomie van de hand staat centraal
  • Samenwerking met huisarts en medisch specialist
  • Advies, voorlichting en behandeling

Klein letsel, grote gevolgen

De hand is echter ook, juist door zijn bouw, een kwetsbaar orgaan. Omdat de botten, banden en spieren van de hand en onderarm zeer nauw met elkaar verbonden zijn, kan een schijnbaar klein letsel aan uw hand of onderarm grote gevolgen hebben voor het dagelijks functioneren. 

Hoewel de naam anders doet vermoeden, houdt een handtherapeut zich niet alleen met de hand bezig: ook de arm behoort tot dit specialisme. De anatomie van de hand en de verschillende letsels en aandoeningen staan daarin centraal. De handtherapeut is deskundig op het gebied van wondgenezing, ontwikkelingen binnen de handchirurgie, het vervaardigen/aanmeten van spalken, het behandelen van blessures en aandoeningen en het herkennen van complicaties. Door nauwe samenwerking met huisartsen, handchirurgen en overige medisch specialisten, heeft u de beste kans  op een goed (postoperatief) herstel. 

Tatjana Schmitt is allround fysiotherapeut en handtherapeut. Als één van de weinige fysiotherapeuten in de regio, is ze expert in het behandelen van arm, pols, hand en vinger. Tatjana mag dan stoppen met Fysiopoint Heino, haar behandelingen gaan gewoon door. Na 1 maart vinden de behandelingen plaats op een  andere locatie. Per 1 maart aanstaande wordt haar praktijk Fysiopoint Heino overgenomen door onze praktijk.  Op onze locatie zet Tatjana, als bevlogen fysiotherapeut, haar behandelingen voort en kunt u bij haar terecht voor advies, voorlichting en behandeling van al uw hand- en armklachten. In die zin verandert er niets, behalve dat zij haar behandelingen uitvoert op een andere locatie en onder de vlag van Fysiotherapiepraktijk Heino.