FysioFitness

Verantwoord werken aan uw conditie en algehele fitheid  onder deskundige begeleiding!

Aangepaste programma’s
U wilt doortrainen na de fysiotherapeutische behandeling? Uw huisarts heeft u geadviseerd meer te gaan bewegen, u heeft last van vermoeidheid, u heeft een heel slechte conditie, u heeft al heel lang niet meer aan sport gedaan?  Daarom is lichte inspanning al zo’n belangrijke stap in de goede richting. Wilt u ook nog uw fitheid verbeteren, dan kunt u sportactiviteiten gaan ondernemen. Daarbij kunt u, afhankelijk van uw conditie, de adviezen en begeleiding van een fysiotherapeut inroepen. Want zelfs met een aandoening of klachten is er meer mogelijk dan u denkt. Fysiotherapie kan gerichte begeleiding bieden als u bijvoorbeeld een chronische aandoening heeft, zoals artrose, diabetes, reuma, osteoporose, longklachten (COPD) en hart- en vaatziekten. Aangepaste bewegingsprogramma’s helpen dan om uw gezondheid te verbeteren.

Waarom bewegen zo belangrijk is
Het is goed om eens stil te staan bij het belang van bewegen.
Regelmatig lichaamsbeweging draagt op allerlei manieren bij aan uw gezondheid. Uw hart en bloedvaten blijven beter in conditie. Het verlaagt de bloeddruk en het cholesterolgehalte. En er is minder kans op overgewicht. Verder blijven uw botten langer sterk, de spijsvertering gaat beter werken. U voelt zich gewoon beter en energieker, kunt makkelijker ontspannen en bent beter bestand tegen stress.

Preventie
Ook wanneer u geen klachten heeft is bewegen belangrijk. Uit vele onderzoeken blijkt dat beweging het beste preventieve middel is tegen klachten. Verantwoord bewegen zorgt ervoor dat uw spieren en gewrichten optimaal blijven functioneren en uw conditie op peil blijft. U voelt zich fitter en het geeft een ontspannen gevoel.

Werkwijze
Om u op een medisch verantwoorde manier aan uw conditie en fitheid te kunnen laten werken is het belangrijk om te starten met een inventarisatie van uw wensen (doelstelling) en algemene belastbaarheid. Tijdens de intake meten we uw gewicht, bloeddruk en informeren we naar uw gezondheidstoestand. Daarna volgt er een conditietest en meten we uw spierkracht. Op basis hiervan wordt uw beginniveau bepaald. Dit vormt de basis voor het verdere trainingsprogramma, welke wordt samengesteld volgens de modernste trainingsinzichten.

De trainingen vinden plaats op de meest moderne fitness apparatuur. Deze hoeft u niet zelf in te stellen. Dat doet de computer voor u op basis van uw persoonlijke trainingsprogramma. Uiteraard wordt u tijdens de trainingen persoonlijk begeleid door deskundige fysiotherapeuten.

Plezier in bewegen
Doordat u niet alleen traint maar in kleine vaste groepen en met dezelfde fysiotherapeut, is het een stuk gezelliger en zult u zich meer op uw gemak voelen. Dit stimuleert en zorgt voor meer plezier in bewegen hetgeen motiveert en leidt tot betere trainingseffecten.

Aanmelden?
U  kunt zich aanmelden bij de receptie, telefonisch of middels het contactformulier. (klik hier)
Liever toch eerst een keertje kijken? Dat kan natuurlijk. Hiervoor dient u zich ook eerst aan te melden.